Image
Bild: Erik Lefvander

Mengus hyr ut i Solna One

Uthyrning Mengus hyr ut 1 900 kvadratmeter till Office Depot Sverige AB i Solna One i Frösunda. Kontraktet är femårigt och Office Depot flyttar in 2012.
Publicerad den 7 November 2011
Mengus hyr ut 1 900 kvadratmeter i Solna One. Bild: Erik Lefvander. Bild: Erik Lefvander
Mengus hyr ut 1 900 kvadratmeter i Solna One. Bild: Erik Lefvander.

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror och tjänster. Företaget grundades 1986 i Florida, USA och har sedan dess vuxit till ett globalt bolag med 40 000 anställda och försäljning i 56 länder i Nordamerika, Europa, Asien och Latinamerika. År 2010 omsatte Office Depot cirka 12 miljarder dollar.

– Office Depot är precis den hyresgäst vi letat efter till Solna One. Vår ambition var att dela upp vakansytan om cirka 8 500 kvadratmeter, i fastighetens södra huskropp, till tre hyresgäster. Efter uthyrningen till Canon tidigare i sommar har vi arbetat strukturerat för att få rätt kund till rätt yta och de rätta villkoren, säger Hansi Danroth, partner i Mengus.

– Med anledning av förvärvet av Svanströmsgruppen har vi nu kontor i både Årsta och
Bredden som vi vill integrera till ett nytt gemensamt kontor. Vi har letat efter det optimala lokalalternativet en tid och Frösunda blev ett logiskt val för det nya huvudkontoret. Dessutom känns det bra med andra starka varumärken som grannar, säger Åke Norström, vd för Office Depot i Sverige.

Solna One omfattar totalt cirka 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta. Övriga hyresgäster i fastigheten är Canon, C4 Hus, Johnson Controls, Leaf, Lindt & Sprüngli, Midroc och Monier.

Jones Lang Lasalle var rådgivare till Mengus i uthyrningsprocessen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige