Image

Mengus hyr ut 5 000 kvadratmeter i Solna One

Uthyrning Fastighetsfonden Mengus hyr ut knappt 5 000 kvadratmeter i fastigheten Solna One, i Frösunda. Tillträde sker den första februari 2012 med en hyrestid om fem år.
Publicerad den 10 Augusti 2011

Fastighetsfonden Mengus hyr ut lokaler till Canon Svenska AB. Lokalerna, om
knappt 5 000 kvadratmeter, är belägna i fastigheten Solna One, i Frösunda. Tillträde sker den första februari 2012 med en hyrestid om fem år.

Canon grundades 1937 och verkar inom olika marknader, till exempel inom
dokumentlösningar, produkter för grafisk bransch och konsumentprodukter inom
bildhantering. I över 70 år har de levererat den senaste bildtekniken till sina kunder i hela världen. Koncernen har över 140 000 anställda - varav drygt 15 000 i Europa - och omsätter cirka 300 miljarder kronor. Canon Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter cirka 2 100 miljoner kronor per år.
– Vi välkomnar Canon som största hyresgäst i Solna One. Genom uthyrningen läggs en av de sista pusselbitarna i vår omvandling från en enanvändarfastighet till ett kontorshus med en mångfald av hyresgäster, säger Hansi Danroth, partner i Mengus.

Fastigheten omfattar totalt cirka 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta. Övriga hyresgäster i fastigheten är C4 Hus, Johnson Controls, Leaf, Midroc och Monier.
– Vi ser fram emot flytten till Solna One, som med stora öppna ytor kan samla personalen på tre plan jämfört med nuvarande fem. Eftersom Canons miljöarbete är viktigt var det centralt för oss att vi kunde teckna ett grönt hyresavtal i Solna One. En annan stor fördel är att Océ, som förra året köptes av Canon, också flyttar in i fastigheten, vilket förstärker samarbetet mellan oss, säger Bertil Widmark, vd på Canon Svenska.

Rådgivare till Mengus i uthyrningsprocessen var Jones Lang Lasalle.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige