Image
HSBs förslag för Ellipsen 8 och 9.
HSBs förslag för Ellipsen 8 och 9. Bild: HSB

Markanvisning till HSB i Linköping

Bygg/Arkitektur HSB har av Linköpings kommun blivit tilldelad en markanvisning vid Djurgårdsgatan i de centrala delarna av staden. Markanvisningen ger möjlighet att bygga 70 nya bostadsrättslägenheter. Säljstart planeras preliminärt ske under 2025.
Publicerad den 10 Maj 2024

Markanvisningen utgörs av fastigheterna Ellipsen 8 och 9 som är centralt belägna längs Djurgårdsgatan i höjd med Stolplyckan i Linköping. Anvisningen omfattar en byggrätt om cirka 5 700 kvadratmeter bruttoarea och beräknas kunna rymma 70 bostäder. Den nya bebyggelsen är tänkt som en förlängning av Linköpings innerstad och ska medverka till Djurgårdsgatans omvandling till en aktiv stadsgata.

– Vi är glada och stolta över att Linköpings kommun tilldelat oss mark så att vi kan bidra till utvecklingen av Linköpings innerstad, säger Anders Stjärnberg, vd för HSB Östergötland.

Husen är ritade av Liljewall arkitekter som har hämtat inspiration från omgivningens arkitektur och kulörer.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige