Image
Maria Garmert.
Maria Garmert. Bild: Stångåstaden

Maria Garmert blir ny förvaltningschef på Stångåstaden

Bolag Maria Garmert har utsetts till förvaltningschef för Stångåstaden. Hon tar över efter Ulf Gustafsson som valt att gå i pension efter att ha haft flertalet ledande roller inom Stångåstaden koncernen under många år. Maria Garmert tillträder sin anställning den 1 oktober 2023.
Publicerad den 7 Juli 2023

– Efter många år i koncernen har Ulf Gustafsson beslutat att lämna sin tjänst för att gå i pension. Ulf har gjort ett fantastiskt bra arbete genom åren, inte minst har han skapat en effektiv och serviceinriktad förvaltningsorganisation som givit en mycket hög kundnöjdhet. Ulf har också varit en uppskattad chef och ledare, säger Fredrik Törnqvist, vd för Stångåstaden, och fortsätter:
– Vi har haft flera kvalificerade sökanden såväl internt som externt och jag är väldigt nöjd med att Maria tillträder som förvaltningschef. Maria har gedigen bakgrund och erfarenhet och jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med Maria i ledningsgruppen.

Maria Garmert är i dag fastighetschef på Rikshem med operativt och strategiskt ansvar för förvaltningen i Norrköping och Nyköping. Dessförinnan arbetade hon, år 2006–2019, i flertalet olika befattningar inom Riksbyggen. Maria Garmert är 42 år, född och uppvuxen i Linköping. I dag är hon bosatt i Linghem med sambo och två barn.
– Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att tillträda tjänsten som förvaltningschef och jag ser fram emot den utmaning som uppdraget innebär. Det ska bli både roligt och inspirerande att börja arbeta på ett så fint bolag som Stångåstaden är, säger Maria Garmert.

Stångåstaden har 18 100 lägenheter, varav 14 000 hör till affärsområde Boende. Som förvaltningschef kommer Maria ansvara för hela affärsområdet Boende med cirka 90 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder kronor per år. Maria kommer att ingå i koncernledningen för Stångåstaden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige