Image
Fastigheten Lönnen 1 som ingår i M2:s försäljning.
Fastigheten Lönnen 1 som ingår i M2:s försäljning. Bild: M2 Gruppen

M2 säljer bostadsfastigheter i Jönköping

Transaktioner M2 Asset Managements fastighetsverksamhet M2 Gruppen säljer bostadsfastigheterna Fyris 4, Fursten Norra 4, Lagmannen 4, Liljan 4 och Lönnen 1, Lönnen 2 och Lönnen 3 i Jönköping. Köparen är Wetterstaden Fastighets AB och fastigheterna frånträds den 30 november 2023.
Publicerad den 26 Oktober 2023

Panreal har initierat affären och agerat rådgivare till Wetterstaden. Portföljen består av 129 hyresrättslägenheter och samtliga fastigheter är belägna i centrala Jönköping. Total area uppgår till drygt 8 200 kvadratmeter.

– M2 fortsätter att avyttra tillgångar för att återbetala skuld. Vårt fokus har inte primärt varit att avyttra fastigheter i Växjö och Jönköping, men här har vi hittat en affär som vi vill göra. Fastigheterna som avyttras är ett centralt bestånd som säljs till ett pris nära bokfört värde. Vi önskar teamet på Wetterstaden lycka till med den fortsatta utvecklingen av fastigheterna, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

M2:s legala rådgivare i samband med affären var Walthon Advokater.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige