Image

Lysbomben blev Årets bostadsrättsförening

TÄVLING En framgångsrik fastighetsägare med stort miljöansvar. Det är bostadsrättsföreningen Lysbomben på Kungsholmen. Föreningen, vars hus brukar kallas för Erlanderhuset eller Dragspelshuset, har utsetts till Årets bostadsrättsförening av Fastighetsägarna Stockholm.
Publicerad den 28 Maj 2009

- För oss betyder den här utmärkelsen otroligt mycket, säger föreningens ordförande Sverker Högberg.

- Den visar att vi gör ett bra arbete och att vi har hittat rätt som styrelse och som förening. Vi är stolta över vårt miljö- och energiarbete och nu får vi en bekräftelse! Det är resultatet av ett hårt och målmedvetet arbete av flera styrelser under en lång följd av år.

Juryns motivering lyder:
"Bostadsrättsföreningen Lysbomben är en mycket framgångsrik fastighetsägare med stort miljöansvar. Lysbomben har en föredömligt låg energianvändning - trots husets utmanade läge, utformning och ålder. Bostadsrättsföreningen står dessutom på en mycket stabil ekonomisk grund. Med långsiktighet, mod och med omtanke om miljön har föreningens styrelse fattat tuffa beslut om underhåll och investeringar. Styrelsen har en väl genomtänkt och professionell ledningsfilosofi. Lysbombens arbete är en inspiration och föredöme för andra fastighetsägare."

- Vi ville i år välja en förening med stort miljö- och energiansvar, säger Christer Jansson, vd för Fastighetsägarna Stockholm. Lysbomben arbetar klimatsmart och är en god representant bland våra medlemmar.

Förutom utmärkelsen och rätten att använda emblemet för Årets bostadsrättsförening 2009 vinner bostadsrättsföreningen Lysbomben 15 000 kr.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige