Image

Lönnbacken köper i Uppsala

Transaktioner Lönnbacken köper två fastigheter i Uppsala. Ytan omfattar totalt cirka 6 500 kvadratmeter och värdet på affären uppgår till cirka 170 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2012

Lönnbacken Fastigheter köper två fastigheter av en privat fastighetsägare i stadsdelarna Gamla Uppsala och Sävja i Uppsala. Byggnaderna är uppförda 2011 respektive 2012.

Fastigheterna hyrs av Attendo på långa hyresavtal och används uteslutande som
äldreboende.

Fastighetssverige uppskattar värdet i affären till cirka 170 miljoner kronor.

Lönnbacken äger nu fastigheter för cirka 2,5 miljarder kronor och andelen äldreboende utgör cirka 75 procent av det totala hyresvärdet.
- Den här affären innebär att vi stärker vår närvaro i Uppsala, som är en prioriterad ort för Lönnbacken. Vi adderar vårt bestånd med nybyggda enheter med långa hyresavtal inom segmentet äldreboende vilket är helt i linje med vår affärsidé, säger Magnus Edlund, vd för Lönnbacken Fastigheter.

Savills var rådgivare till säljaren i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige