Foodmark arbetar med varumärkena Rydbergs, Lohmanders och Fjällbrynt och i anläggningen ska bland annat sallader, såser och messmör tillverkas. Anläggningen är på totalt 14 000 kvadratmeter och den byggs i två och ett halvt plan. På bottenplanet planeras för lager med kyl- och frysdel och på plan två ska produktionsdelen ligga. I fastigheten byggs också en kontorsdel i tre plan.
– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att uppföra en anläggning som delvis skiljer sig från dem som vi normalt bygger. Hanteringen av livsmedel medför bland annat mycket strikta hygienkrav i produktionslokalen, säger Patrik Lööv på Logistic Contractor, som ingår i Wästbyggkoncernen.
Arbetet påbörjas omgående med projektering och byggstart kommer att ske under början av 2017. Foodmark ska flytta in i den nya anläggningen under februari 2018.
JLL har varit rådgivare till Logistic Contractor.
Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.