Image

Lansa lanserar egen nyproduktion

Bolag Lansa Fastigheter inleder nyproduktion i egen regi. Första projektet blir i Örebro och ska stå klar hösten 2019. – Men vi nöjer oss inte med satsningen i Örebro. Med en stark ägargrupp i ryggen söker vi efter ytterligare mark på expansiva orter för att bygga i egen regi eller tillsammans med samarbetspartners, säger Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter.
Publicerad den 18 Maj 2018
Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter. Bild: Lansa Fastigheter
Claes Malmkvist, vd för Lansa Fastigheter.

Lansa Fastigheter har en ägarkrets av sex bolag inom Länsförsäkrings-gruppen. Affärsidén bygger på att bygga upp ett bestånd av hyresfastigheter på expansiva orter runt om i Sverige. Bolaget har sedan etableringen för två år sedan förvärvat i första hand nyproducerade fastigheter i bland annat Örebro, Karlstad, Umeå, Linköping och Upplands-Bro.

– Vi kommer att bygga 63 fina lägenheter i området Adolfsberg. Ett av Örebros allra bästa lägen och där vi redan har arraktiva bostäder. Vi är en långsiktig aktör och med vår stabila ägarkrets i ryggen ser vi nu att nya tillfällen dyker upp, både när det gäller markförvärv, nyproduktion och etablerade fastigheter, säger Claes Malmkvist.

Det aktuella projektet i Örebro omfattar 63 lägenheter fördelade på två huskroppar med hög standard och som våra hyresgäster kommer vara stolta över. Inflyttning är planerad till hösten 2019.

– Adolfsberg är ett mycket attraktivt område i Örebro med en blandad bebyggelse och närheten till service och handel. Sedan tidigare har vi 72 hyresrätter i området och våra hyresgäster verkar uppskatta blandningen av villor, radhus och flerbostadshus, säger Claes Malmkvist.

Lansa har i stort sett bara nyproducerade hyresrättslägenheter i sitt bestånd. Vakansgraden ligger på ca två procent vilket är en bra indikation på lägenheternas attraktivitet och att bolaget är trogen sin affärsidé.

I veckan blev det klart att Lansa förvärvade ytterligare 300 lägenheter från Slättö.

– Det är 91 lägenheter i Umeå och 204 lägenheter i Karlstad. De ligger granne med vårt tidigare bestånd på dessa orter och passar därför perfekt in i vår investeringsfilosofi, konstaterar Claes Malmkvist.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige