Image
Fastigheten på Guldheden.
Fastigheten på Guldheden. Bild: Byggvesta

Lansa köper på nytt av Byggvesta

Transaktioner Lansa Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd i Göteborg genom att förvärva en fastighet med 86 bostäder i Guldheden i Göteborg. Säljare är Byggvesta och detta blir den andra affären de båda parterna genomför under året.
Publicerad den 18 Oktober 2023

I maj gjorde Lansa sitt första förvärv i Göteborg genom en fastighet med 138 bostäder på Lindhomen, invid Karlastaden, i Göteborg. Även då var alltså säljaren Byggvesta.

– Byggvesta säljer nu ytterligare en fastighet i Göteborg till Lansa, detta som en naturlig del av den affär som gjordes under sommaren när Lansa köpte en fastighet på Lindholmen av oss. Vi kommer att fortsätta vara en stabil och pålitlig aktör som driver utvecklingen av hållbara hyresrätter och studentbostäder till rimliga hyror i landets större städer, säger Catarina Fritz, tillförordnad vd på Byggvesta.

Affären omfattar 86 hyreslägenheter på 1–4 rum och kök. Fastigheten stod klar 2012 och ligger i Guldheden i Göteborg, ett område som präglas av sin närhet till Chalmers, Sahlgrenska och Änggårdsbergen. Tillträde till fastigheten sker den 31 oktober i år.

– Vi är väldigt glada att nu kunna förvärva vår andra fastighet av Byggvesta. Även denna ligger i Göteborg, vilket är en region som är väldigt attraktiv för oss. Kvalitet och hållbarhet står alltid i fokus, och som långsiktig ägare kommer vi att förvalta fastigheten så att hyresgästerna fortsätter att trivas och vara stolta över sitt boende, säger Marie Teike, fastighetsutvecklingschef på Lansa.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige