Image

Kurt Eliasson ny ordförande i Finance Watch

Karriär Den internationella organisationen Finance Watchs nye ordförande är Kurt Eliasson, vd för Sabo. – Finance Watch är en motvikt till den starka finansiella lobbyindustrin och det är viktigt att bevaka konsumenternas intressen inom den europeiska bank och finanssektorn, säger Kurt Eliasson.
Publicerad den 23 Februari 2015
Kurt Eliasson. Bild: Sabo
Kurt Eliasson.

Kurt Eliasson är ordförande i Finance Watch på mandat från den internationella bostadsorganisationen Housing Europe.

– Vi arbetar för att företag och individer ska känna sig trygga med att banksystemen är motståndskraftiga och effektiva, samt att vi har en finansmarknad som uppmuntrar produktiva investeringar istället för överdrivna spekulationer. Det är inte minst viktigt att vi får till stånd en väl fungerande lånemarknad med god konkurrens, säger Kurt Eliasson.

Finance Watchs uppdrag är att bevaka och påverka finansiella förändringar ur ett konsumentperspektiv. Organisationen grundades 2011 efter initiativ av ledamöter i EU-parlamentet och som en följd av förändringarna på finansmarknaden efter finanskrisen. I Bryssel är organisationen en viktig röst gentemot EU-kommissionen. Ansvarsfull tillväxt är inte enbart en ekonomisk fråga utan även en demokratisk.

– EU:s medborgare måste kunna lita på att systemen fungerar och vår inställning är att finansieringens syfte är att tjäna realekonomin. Finance Watchs arbete handlar om att skapa regler som till exempel gynnar en sund bostadsmarknad i EU. Det i sin tur har positiva effekter på arbetsmarknad och ekonomisk tillväxt, säger Kurt Eliasson.

Fakta Finance Watch
Finansieras till 60 procent av EU-kommissionen, övrig finansiering kommer från forskningsstiftelser och olika organisationer. Medlemmar är ett 40-tal organisationer, bland annat den europeiska konsumentorganisationen BEUC, danska och norska LO, amerikanska Natural Resource Governance Institute samt ett antal individuella medlemmar. Kansliet ligger i Bryssel.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige