Image

Köpcentrumet Gyllen blir Green Building

MILJÖ Diligentias köpcentrum Gyllen i Linköping byggdes om under hela 2009, vilket bland annat resulterat i minskad energianvändning och därmed minskad miljöpåverkan och lägre kostnader. Nu har det klassificerats som Green Building.
Publicerad den 21 Januari 2010

Grundkraven för att lämna in en ansökan om att bli Green Building-partner är flera. Att uppvisa ett väl genomarbetat energiledningssystem, som redogör för hur Diligentia på ett strukturerat sätt jobbar aktivt med energieffektivisering i sitt köpcentrum Gyllen var ett av dem.

- Det här illustrerar vårt miljöengagemang på ett konkret sätt. Effektivare ventilationsanläggningar och ett modernt styr- och övervakningssystem som sammantaget minskar den totala energianvändningen med hela 50 procent ligger till grund för Gyllens Green building-certifikat, säger Lars Pellmark, som jobbar med energifrågor på Diligentias enhet Projekt & Teknik.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige