Image
Elefanten 17.
Elefanten 17.

Kontorsbyggnad nära Stockholms centralstation såld

Transaktioner Catella har sålt kontorsbyggnaden Elefanten 17 i centrala Stockholm på uppdrag av fonden Sarasin Sustainable Properties – European Cities. Catella Corporate Finance Stockholm agerade säljrådgivare i transaktionen. Köpare av fastigheten är DEAS Asset Management på uppdrag av Nordea Liv och Pension.
Publicerad den 22 Februari 2023

Fastigheten Elefanten 17 har ett centralt läge på Vattugatan 17–19, en kort promenad från Stockholms Centralstation. Fastigheten som är byggd 2002 har en uthyrbar area på cirka 4 650 kvadratmeter och är fullt uthyrd till sex hyresgäster.

Catella Corporate Finance Stockholm agerade säljrådgivare till Catella Real Estate AG vid transaktionen. Övriga säljrådgivare var Landahl Advokatbyrå i juridiska frågor och Ernst & Young i skattefrågor.

– Vi är stolta över att meddela försäljningen av Elefanten 17 i Stockholm. Vi har kunnat dra nytta av en betydande hyrestillväxt på marknaden och lägre avkastningskrav under de senaste tio åren. Sverige visar sig än en gång vara en av de mest stabila fastighetsmarknaderna i Europa, även i rådande turbulenta tider. Vi kommer att fortsätta bevaka den svenska marknaden för nya förvärv, särskilt inom logistiksektorn, säger Jaime Sarrà, Senior Investment Manager på Catella Real Estate.

Köpeskillingen är konfidentiell.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige