Image
Annette Frumerie, vd för Rikshem, Anna Ervast Öberg, operativ chef på Folkhem, och Biljana Pehrsson, vd för Nordr Sverige.
Annette Frumerie, vd för Rikshem, Anna Ervast Öberg, operativ chef på Folkhem, och Biljana Pehrsson, vd för Nordr Sverige. Bild: Melinda Rönnberg

Konkurrensverket godkänner försäljningen av Folkhem

Transaktioner Konkurrensverket godkänner Rikshems försäljning av 50 procent av aktierna i det bolag som äger Folkhem Trä till Nordr. Därmed är Nordr ensam ägare till Folkhem.
Publicerad den 30 Oktober 2023

Affären mellan Rikshem och Nordr kommunicerades i slutet av september. Försäljningen var villkorad av Konkurrensverkets godkännande. Efter Konkurrensverkets klartecken har Rikshem nu frånträtt samtliga sina aktier i Folkhem till Nordr.

Försäljningen innebär att Rikshem fortsätter renodla affären att bedriva en långsiktig verksamhet med fokus på att utveckla det befintliga beståndet av hyres- och samhällsfastigheter.

– Vi välkomnar utslaget och gläds åt att vi nu kan fortsätta som planerat. Vi ser ett stort och växande intresse för hållbara flerbostadshus i trä och ökad efterfrågan på det som Folkhem kan erbjuda i expertis inom trähusbyggande och ambitioner gällande arkitektur på alla våra marknader, säger Nordr Sveriges vd Biljana Pehrsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige