Image

Kommunala fastighetsaffärer får kritik

Juridik Revisorerna i Östhammars kommun har en hel del att anmärka på när det gäller fastighetsaffärer som har genomförts i kommunen de senaste åren.
Publicerad den 4 Mars 2011

Det handlar om ett 20-tal ärenden mellan januari 2009 och oktober 2010 skriver Upsala Nya Tidning.

– Det finns exempel där firmor köper mark av kommunen och får avtal, men sedan sker varken betalning eller lagfartsuttag. Det är väldigt konstigt tycker vi revisorer, säger lekmannarevisorn Ingemar Eriksson till tidningen.

– Det är väl meningslöst att sälja mark om man inte får in några pengar och det inte blir någon industriverksamhet två år senare. Att det här kostar skattebetalarna pengar är jag övertygad om.

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg (C) säger till UNT att kommunstyrelsen kommer att ge ett svar till revisorerna i mars månad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige