Image

KLP rekryterar – siktar på expansion

Karriär KLP Fastigheter har rekryterat Michael Blomqvist som chef för projekt & teknik och Andreas Nylund som fastighetschef.
Publicerad den 19 Januari 2015

Michael Blomqvist är civilingenjör, väg- och vatten. Närmast har han arbetat på riksdagsförvaltningen i en roll som fastighetschef där han ansvarat för riksdagens fastigheter.

Tidigare har han tjänstgjort som fastighetsutvecklare/förvaltare på Fastighetsverket där han ansvarat för svenska ambassader runt om i världen och bland annat arbetat med House of Sweden i Washington.

Andreas Nylund är civilingenjör med inriktning på fastighetsekonomi, och kommer närmast från Newsec där han tjänstgjort sedan 2009 och senast varit uppdragsansvarig för Redito och tidigare asset manager inom både Niam fastighetsfonder och andra uppdrag.

KLP Fastigheter har därmed elva anställda. Ytterligare ett par rekryteringar kommer att genomföras under våren.

- Det är glädjande att vi nu har förstärkt organisation och tillfört en bredare kompetens som ger oss utrymme att utveckla förvaltningsverksamheten, lägga mer kraft i projekt och inte minst möjlighet att gå vidare med nya förvärv, säger Anette von Mentzer som ansvarar för KLP:s svenska verksamhet.

- Vi har under en period varit underbemannade och därför avstått från förvärv på den svenska marknaden. KLP har inom koncernen ett stort investeringsbehov i fastigheter och vi ser därför fram emot att nu kunna genomföra ytterligare förvärv på den svenska marknaden, säger Anette von Mentzer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige