Image

Klövern köper av Sigillet i Mölndal

Transaktioner Klövern förvärvar fastigheten Mölndal Stockrosen (Höganäshuset) i Mölndal. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 52 miljoner kronor.
Publicerad den 3 December 2014
Klövern köper fastigheten Mölndal Stockrosen i Mölndal av Sigillet. Bild: Sigillet
Klövern köper fastigheten Mölndal Stockrosen i Mölndal av Sigillet.

Fastigheten ligger på Norra Ågatan 40 i Mölndal och har en total uthyrbar area på drygt 3 000 kvadratmeter. Största hyresgäst är Höganäs Kakel. Fastigheten, som är fullt uthyrd, tillträddes i går.

Sigillet köpte fastigheten 1998 och har under innehavandeperioden låtit genomföra omfattande om- och tillbyggnationer och fastigheten har i dag en genomgående mycket hög standard.

Sigillets rådgivare i affären var Panreal och Wistrand var juridisk rådgivare. MAQS har varit rådgivare till Klövern.

Klövern köper även en fastighet i Norrköping om cirka 900 kvadratmeter till ett underliggande fastighetsvärde om cirka fyra miljoner kronor. De båda fastigheterna som Klövern har förvärvat utgörs av kontor, butiks- och lagerytor.

Samtidigt säljer Klövern fastigheten Hammaren 1 i Karlskrona för 23 miljoner kronor. Fastigheten frånträddes den 1 december.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige