Image
Klöverns projekt i centrala Uppsala är nu fullt uthyrt.
Klöverns projekt i centrala Uppsala är nu fullt uthyrt. Bild: Klövern

Klövern hyr ut i Uppsala – Posthuset fullt uthyrt

Uthyrning Klövern har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Swedbank i kvarteret Suttung – det gamla Posthuset – intill Resecentrum i Uppsala. I och med detta är projektet fullt uthyrt.
Publicerad den 19 Mars 2015

Avtalet omfattar dels plan 5, kontorslokaler för bankens regionkontor, och dels lokalkontor i markplan med egen entré och banksal för personlig rådgivning med mera. Kontraktsytan är sammanlagt cirka 1 640 kvadratmeter och därmed är alla lokaler i det utbyggda kvarteret Suttung nu uthyrda. Den 1 december 2015 står Swedbanks nya lokaler färdiga för inflyttning.

Fastigheten, gamla Posthuset, ligger mitt i centrala Uppsala med absolut närhet till centralstationen, stadshuset samt nya resecentrum.

Första inflyttning sker den 15 maj 2015, då Länsstyrelsen i Uppsala Län med närmare 200 medarbetare tar sina nya lokaler i besittning. Total lokalyta är cirka 3 400 kvadratmeter.

Inflyttning nummer två sker den 1 november 2015 då IP-Only flyttar in sitt huvudkontor på de två översta våningarna med plats för närmare 200 medarbetare och en dygnet runt-bemannad driftsledningscentral för datatrafik nationellt och internationellt. Lokalytan uppgår till närmare 3 200 kvadratmeter.

Etapp 2 i kvarteret Suttung innehåller ett högklassigt affärshotell med restauranger, konferensanläggning, skybar och 200 hotellrum. Hotellet kommer att drivas av Elite Hotels och öppnas den 1 september 2016.

I och med ovanstående så är båda etapperna av om- och utbyggnaden av kvarteret Suttung fullt uthyrd med totalt cirka 19 000 kvadratmeter kontors- och hotellytor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige