Image

Klocktornet i Hagastaden återuppstår

Bygg/Arkitektur Den gamla godsstationens klocktorn var en symbol för Norra stationsområdet och för platsens historia. Arbetet med att finna en ny plats för tornet i den framväxande stadsdelen Hagastaden har återupptagits och nu presenteras den plats där tornet kan återuppbyggas.
Publicerad den 4 April 2014
Sten Nordin och Regina Kevius. Bild: Stockholms stad
Sten Nordin och Regina Kevius.

- Jag är väldigt glad över att vi nu har en lösning för klocktornet. De bostäder och kontor som kommer byggas intill klocktornet får en referenspunkt och ett tydligt landmärke för Hagastaden, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

- Jag vet att många blev ledsna när klocktornet revs och vi kommer därför att bygga upp klocktornet för att markera Norra Stationsområdets historia. Jag hoppas att det kommer att vara en kulturhistorisk symbol även för den nya stadsdelen Hagastaden, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Tornet kommer att uppföras som en konstnärlig utsmyckning och som en karaktärsmarkör för den nya stadsdelen. Tornet placeras i det kommande parkstråket norr om korsningen Norra stationsgatan – Hälsingegatan, nära dess ursprungliga plats.

Staden kommer att ansvara för att återuppbyggnaden sker. Kostnaden för återuppbyggnaden är 11,7 miljoner kronor och tas inom ramen för Hagastadsexploateringen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige