Image
Jan Persson, ägare av Kilenkrysset, och Anders Rosenqvist, ägare av Rosenqvist Fastigheter.
Jan Persson, ägare av Kilenkrysset, och Anders Rosenqvist, ägare av Rosenqvist Fastigheter. Bild: Kilenkrysset

Kilenkrysset säljer till Rosenqvist

Transaktioner Kilenkrysset har träffat en överenskommelse om försäljning av strategisk kvartersmark samt industri- och kontorslokaler till Rosenqvist Fastigheter.
Publicerad den 10 December 2020

Det är 106 000 kvadratmeter kvartersmark, cirka 4 000 kvadratmeter kontors- och cirka 2600 kvadratmeter industri- och logistiklokaler i Rosersberg, Stockholm Nord.
– Vi är både stolta och ödmjuka inför det här spännande förvärvet, säger Mattias Lindqvist, vd, Rosenqvist Fastigheter Holding AB, och fortsätter. Det ligger helt i linje med vår strategi att växa i Stockholm Nord, och det här köpet stärker vår position i Sigtuna och Arlandaregionen, där vi vill vara med.

Marken och lokalerna är en del av det expansiva logistik- och verksamhetsområdet som tornar upp väster om E4:an strax söder om Arlanda. Den aktuella kontorslokalen är en mycket speciell byggnad, inte minst läge, arkitektur och planlösning.
–Vi skulle aldrig sälja till någon annan aktör än Rosenqvist, menar Jan Persson, Kilenkryssets vd och ägare. Jag vet att de kommer att ta hand om byggnaden till och med bättre än vi själva. Vi var inspirerade av den klassiska TV-serien Dallas när vi byggde, och nu vet vi att huset får en ny kompetent ägare.
– Ja, det är med både tacksamhet och stor glädje vi nu tar över efter Kilenkrysset och vi är fullt på det klara med att byggnaden med kontor ska vårdas varsamt. Kvartersmarken på 106 000 kvadratmeter kommer vi att vidareutveckla både för logistik- och andra verksamheter som önskar ett framskjutet läge ut mot E4, säger Mattias Lindqvist.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Återvändandet till kontoren efter pandemin: "Sverige sticker ut"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsrådgivaren Carousel presenterade nyligen sin marknadsrapport för tredje kvartalet. I rapporten analyserar man bland annat den svenska och nordiska marknaden för kontor och kommersiella fastigheter. Fastighetssverige har intervjuat bolagets partner och grundare, Ma Te, och bett honom ge sin syn på framtidsutsikterna för vår fastighetsmarknad och om det makroekonomiska läget i Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige