Image
Kåpan Fastigheter öppnar kontor i Kalmar berättar vd Cecilia Vestin.
Kåpan Fastigheter öppnar kontor i Kalmar berättar vd Cecilia Vestin. Bild: Kåpan Fastigheter

Kåpan satsar i Kalmar och tar över all fastighetsförvaltning från SBB

Bolag Tillväxtresan fortsätter. Nu etablerar Kåpan Fastigheter kontor i Kalmar och tar över fastighetsförvaltningen från SBB i hela landet.
Publicerad den 29 Juni 2023

Kåpan Fastigheter bildades i november 2022 och har redan öppnat lokalkontor i Sundsvall respektive Karlstad utöver huvudkontoret i Stockholm. Nu etableras även ett lokalkontor i Kalmar, närmare bestämt i fastigheten Mjölnaren 4 som Kåpan Fastigheter själva äger. Fastigheten är centralt belägen och har utsikt över Kalmarsund och Ölandsbron.

Kåpan Fastigheter har tidigare kommunicerat att stora delar av förvaltningsuppdraget som SBB haft åt bolaget är avslutat. I och med etableringen av ett lokalkontor i Kalmar avslutas återstående delen av förvaltningsuppdraget och från och med 1 augusti 2023 har Kåpan Fastigheter förvaltning helt i egen regi.
– Det känns fantastiskt roligt att vi kommit så långt på knappt sju månader. Nu har vi fyra kontor och närmar oss 15 anställda. Att bygga en organisation från grunden är nästan unikt i branschen och det har verkligen varit ett lagarbete. Vi har tillsammans lagt en stabil grund som vi nu kan växa utifrån och det är jag stolt över, säger Cecilia Vestin, vd på Kåpan Fastigheter.

Det nyetablerade lokalkontoret i Kalmar ingår i Region Stockholm/Syd, en region med 25 fastigheter fördelat på över 230 000 kvm. Lokalkännedom och närhet till hyresgäster är viktigt, varför valet föll på just Kalmar där det är nära till flera fastigheter i regionen. Joel Friberg är först ut på kontoret i Kalmar och tillträder rollen som Ekonomisk förvaltare i augusti. Han har tidigare arbetat på det kommunägda fastighetsbolaget KIFAB samt på SBB och har på så vis redan lärt känna fastigheter i delar av regionen.

– Joel Friberg har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen vilken kompletteras med en bakgrund inom marknadsföring och ett stort intresse för hyresgästrelationen. Det är väldigt viktigt och värdefullt för oss. Vi ser alla mycket fram emot att Joel börjar efter sommaren och etablerar Kåpan Fastigheter i Kalmar, säger Cecilia Vestin.

– Jag ser mycket fram emot att ansluta till teamet på Kåpan Fastigheter och bidra till den fortsatta utvecklingen. Det känns som att komma hem. Kåpan Fastigheter arbetar nära sina hyresgäster och har ett långsiktigt perspektiv i förvaltningen vilket jag värdesätter högt, avslutar Joel Friberg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige