Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A fortsätter köpa i Västerås

Transaktioner K2A förvärvar sin åttonde fastighet i Västerås – bygger Svanencertifierade hyresbostäder i trä för långsiktig förvaltning.
Publicerad den 15 Mars 2021

K2A Knaust & Andersson Fastigheter förvärvar fastigheten Förseglet, lott D i Västerås. Säljare är det kommunala fastighetsbolaget Mimer och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om cirka 45 miljoner kronor. Avsikten är att uppföra tre hus med sammanlagt 130 till 160 hyresrätter och en uthyrningsbar area på cirka 5 300 kvadratmeter, med planerad byggstart i slutet av 2022. Husen kommer vara sex, åtta respektive tio våningar höga och bestå av ettor, tvåor och treor som byggs i trä och miljöcertifierade material i enlighet med K2A:s beprövade volymkoncept. Hyresvärdet bedöms uppgå till 11,4 miljoner kronor på årsbasis.
– Vi är mycket glada över det förtroende Mimer, Västerås kommunala bostadsbolag, visar när man säljer denna fastighet till oss. Vi har ett mycket långt perspektiv på vårt åtagande och kommer även i detta fall uteslutande bygga med miljöcertifierade material, hög kvalitet och i trä. Det här blir den åttonde fastigheten vi förvärvar i Västerås. Samtliga fastigheter ligger centralt, bara någon kilometer från centralstationen och nära varandra, vilket gör att vi uppnår hög effektivitet i vår förvaltning, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.
– Mimers ambition är att skapa ett hållbart kvarter ur alla perspektiv. Miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Nu välkomnar vi ytterligare en aktör som ligger i framkant och som kommer att samverka med Mimer och andra aktörer för att skapa en trevlig och trygg boendemiljö. Kvarteret Förseglet kommer att bli ett fantastiskt fint tillägg på Öster Mälarstrand, och ett hållbart sådant, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

Antalet invånare i Västerås steg under de senaste fem åren med cirka 7 procent, vilket är högre än den genomsnittliga befolkningsutvecklingen i Sverige. Västerås är Sveriges sjunde största kommun med cirka 154 000 invånare, stora framgångsrika företag bedriver verksamhet i regionen och Mälardalens högskola med 15 000 studenter är det 15:e största lärosätet och har sitt huvudcampus i Västerås.

Efter förvärvet består K2A:s fastighetsbestånd i Västerås av åtta förvaltningsobjekt och projekt som i slutet av 2023 planeras vara bebyggda med cirka 700 lägenheter.

K2A avser att finansiera förvärvet genom eget kapital.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige