Image
Navigationsskolan.
Navigationsskolan. Bild: Ioffice

Ioffice till Göteborg – öppnar coworking i Navigationsskolan

Uthyrning Ioffice, öppnar sin första anläggning i Göteborg. De kommer att ta över fastigheten Navigationsskolan på Kvarnberget inne i Göteborgs city. – Etableringen i Navigationsskolan blir vår första av flera i tillväxtregionen Göteborg, eftersom vi ser ett ökat behov av flexibla kontorslösningar, säger Homan Tehrani, vd för Ioffice.
Publicerad den 19 Maj 2023
Homan Therani, vd, och Karoline Palmqvist, Chief of Operations, på Ioffice. Bild: Ioffice
Homan Therani, vd, och Karoline Palmqvist, Chief of Operations, på Ioffice.

Ioffice har idag har åtta anläggningar centralt utspridda i Stockholm, varav fyra har startats under de senaste tolv månaderna. Nu tar Ioffice sitt koncept till Göteborg och kommer att ta över verksamheten på Navigationsskolan (före detta Sjöbefälsskolan) som tronar på Kvarnberget i centrala Göteborg.
– Vi hade tittat på flera olika alternativ för vår expansion till Göteborg, men när vi fick se Navigationsskolan blev vi stormförtjusta direkt. Det är verkligen en unik fastighet och vi kommer med stolthet att förvalta dess själ, säger Homan Tehrani.

I den pampiga röda tegelbyggnaden från mitten av 1800-talet kommer Ioffice varsamt anpassa de 4 000 kvadratmeter stora lokalerna för coworking.
Här kommer hyresgästerna känna av den familjära profil som kännetecknar Ioffice och som blivit prisbelönt i Coworking Award, där Ioffice gjorde storslam.
– Idag är Navigationsskolan tillsluten och otillgänglig, vilket är trist. Vi vill öppna upp fastigheten så även allmänheten kan se och uppleva hur det är att vara i en av Göteborgs mest ikoniska byggnader. Kanske vi till och med kan hitta en lösning så besökare kan få komma upp i det berömda klocktornet. Vi tittar på den och andra möjligheter, säger Homan Tehrani.

Ioffice ser Göteborg som en tillväxtregion och att det är stor efterfrågan på flexibla kontorslösningar. Behovet av stora fasta kontorsytor har minskat drastiskt eftersom företagen har blivit mer tillåtande att arbeta hemifrån. Samtidigt vill företagen ha en dynamisk arbetsmiljö, både vad det gäller hyreskontrakt och de man arbetar med, och då är coworking-anläggningar optimala eftersom man får det bästa av två världar – modernt kontor och massor av nya kollegor trots att företaget inte har behov av egna stora lokaler eller har speciellt många egna anställda. För Ioffice är Navigationsskolan den första av flera etableringar i Göteborg.
– Vi ligger i startgroparna för fler intressanta projekt i Göteborg. En del handlar om att flytta in i befintliga kontorsbyggnader, andra är fastigheter som fortfarande ligger på ritbordet och där byggherren redan i det skedet vill ha med oss och anpassa efter våra behov. Det är en spännande och intensiv framtid vi har framför oss, säger Homan Tehrani.

Officiellt får Ioffice tillträde till Navigationsskolan den 1 februari 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige