Image

Ikea storsatsar i Västerås

AFFÄRER Ikea storsatsar på ett nytt varuhus i Västerås. Ikea köper 217 000 kvadratmeter mark av Västerås kommun, och planerar att bygga ett 30 000 kvadratmeter stort varuhus på Erikslund i Västerås.
Publicerad den 21 Maj 2008

Kommunens näringslivschef Helmer Larsson bekräftar affären för Market.se
– Vi har kommit överens om att sälja 217 000 kvadratmeter mark till Ikeas fastighetsbolag vid E 18 på Erikslund, säger Larsson till Market.se.

Köpeskillingen uppgår till 186 miljoner kronor.
Ikea etablerade sig i Hälla handelsområde i Västerås 1984. Det nya varuhuset innebär att man flyttar från östra till västra delen av staden. Det nya varuhuset blir dubbelt så stort som det gamla, och beräknas öppna i slutet av 2009 eller i början av 2010.

Vad som då ska hända med det gamla varuhuset är oklart.
– Men den skulle kunna byggas om till en galleria som Birsta city i Sundsvall, säger Helmer Larsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige