Image

Ikano och Ikea bildar gemensamt bolag

BOLAG Ikano Fastigheter och Ikea bildar ett gemensamt bolag, Ikano Retail, som kommer att jobba med att bygga nya handelsplatser runt Ikeavaruhus. Vd för det nya bolaget blir Jan Kristensson, som i och med detta lämnar tjänsten som vice vd på Ikano Fastigheter.
Publicerad den 22 Maj 2008

Ikano Retail kommer att utveckla handelsfastigheter i Sverige, Finland och Norge.
Bolaget kommer alltså att jobba med den handeln på handelsplatserna som inte är själva Ikeavaruhusen.

- Det gemensamma bolaget är ett sätt att tydliggöra samarbetet mellan Ikano och Ikea. Man har gjort på liknande sätt med framgång på andra ställen i Europa och i Ryssland med gott resultat, säger Jan Kristensson till FastighetsSverige.

Det första gemensamma projektet blir i Erikslund i Västerås, där Ikano Retail och Ikea har tecknat avtal om köp av mark vid handelsområdet Erikslund. Ikea planerar ett nytt varuhus inom några år och Ikano Retail kommer att bygga för annan handel. Området är ungefär 217 000 kvadratmeter och köpesumman 186 miljoner kronor.

- Jag skulle tippa att fördelningen mellan Ikea och den övriga handeln blir ungefär fifty fifty. Jag vet i nuläget inte hur stora handelsytorna blir, det beror på vilka parkeringslösningar vi väljer, säger Jan Kristensson.

Ikano Retail förvaltar nu handelsplatser i Linköping, Sundsvall, Haparanda och Kalmar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige