Image
Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter.
Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter. Bild: fotograf@gustavkaiser.se

Ica och Alhem utvecklar i Björlanda

Bygg/Arkitektur Ica Fastigheter utvecklar nya Ica Nära Björlanda i utvecklingsområdet Björlanda Ängar i Göteborg. Ovanpå butiken kommer Alhem Fastigheter utveckla bostäder.
Publicerad den 4 Februari 2022

Ica Fastigheter kommer att äga butiksdelen i en tredimensionell fastighetsbildning. Butiken beräknas stå klar vintern 2024/2025.

Området Björlanda Ängar är ett nytt bostadsområde vid Skra Bro på Hisingen i Göteborg där 600 bostäder kommer att uppföras. Området kommer också att bli ett nytt lokalt centrum med butiker, service och mer utbyggd lokaltrafik tillsammans med lokaler för butiker och serviceinrättningar.

– Vi är glada över att vara delaktiga i att utveckla det lokala centrumet och bidra med mer tillgänglig handel i ett växande Göteborg. Det ligger i linje med vår strategi att hitta projekt där etablering av en ny butik kan kombineras med exempelvis bostäder, säger Anna Nyberg, vd, Ica Fastigheter.

Projektet innehåller cirka 1 300 kvadratmeter kommersiell verksamhet. I anslutning till den 1 000 kvadratmeter stora Ica-butiken finns ytterligare kommersiella ytor om cirka 300 kvadratmeter som kommer att hyras ut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige