Image

Ica Fastigheter utvecklar nytt kvarter utanför Lund

Bygg/Arkitektur Lunds kommun har utsett Ica Fastigheter som vinnare av en markanvisningstävling för ett nytt kvarter i Brunnshög utanför centrala Lund.
Publicerad den 26 Oktober 2015

Det vinnande förslaget, Bona Terra, gäller utveckling av hela området om 20 245 kvadratmeter och innefattar dagligvaruhandel, bostäder, kontor och service.

– Vi vill skapa ett modernt kvarter med fokus på människorna som lever och bor där. Vi kommer att utveckla hela området till ett stadsmässigt blandstadskvarter med en Ica-butik, bostäder samt annan service som till exempel förskola, bibliotek, restauranger och handel, säger Lena Boberg, vd Ica Fastigheter.

Preliminär byggstart planeras till 2018 och preliminärt färdigställande till 2020. Köpeskilling ligger på omkring 50 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige