Image

Ica Fastigheter säljer för 435 miljoner kronor

Transaktioner Ica Fastigheter säljer handelsfastigheterna Glaskulan 3 i Linköping och Folkparken 4 i Älmhult till Ancore Fastigheter. Största hyresgäst i fastigheterna är Maxi Ica Stormarknad. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 435 miljoner kronor och omfattar cirka 18 000 kvadratmeter uthyrningsbar area.
Publicerad den 11 December 2013
Lena Boberg. Bild: Ica Fastigheter
Lena Boberg.

– Genom försäljningen frigörs kapital som kan investeras i Icas butiksnät samtidigt som vi behåller inflytandet över dessa två marknadsplatser, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter.

Catella Corporate Finance har varit finansiell rådgivare till Ica Fastigheter i transaktionen.

Ancore Fastigheter bildades som ett joint venture mellan Ica Fastigheter och Alecta i slutet av 2010. Bolaget ska förvärva och äga fastigheter i Sverige med långa hyresavtal där Ica är huvudsaklig hyresgäst. Efter gjorda förvärv har Ancore Fastigheter ett fastighetsvärde på drygt fyra miljarder kronor.

Andersson Gustafsson Advokatbyrå biträdde Ica Fastigheter vid försäljningen. Ärendeansvarig var Cecilia Hautamäki som biträddes av Josefina Erdös och Gustaf Cederschiöld.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige