Image

Hyresgästernas Hus skapas i Elof Hanssons lokaler

Bygg/Arkitektur Elof Hansson och Hyresgästföreningen har tecknat avtal om utvecklingen av ett Hyresgästernas Hus på Första Långgatan i Göteborg. Målet är att skapa ett levande område med innerstadskaraktär.
Publicerad den 23 April 2015

Som ett tydligt steg i Första Långgatans förvandling till en pulsåder i en stadsdel med en mix av bostäder, kontor, handel och evenemang öppnar Hyresgästföreningen Hyresgästernas Hus i Elof Hanssons tidigare kontor.

För Hyresgästföreningen är Hyresgästernas hus en viktig pusselbit för att nå målet att betyda mer för fler.

– Hyresgästföreningen vill göra skillnad för människor och betyda mer för fler och det gör vi genom det goda mötet och samtalet, säger regionchef Anna Lönn Lundbäck.

Därför ska Hyresgästernas hus vara mycket mer än ett bra och attraktivt kontor för regionens anställda. Hyresgästernas hus kommer att innehålla en stor publik del med bland annat café och en scen med åhörarplatser för upp till 150 personer.

– Visionen är att det ska vara en öppen välkomnande mötesplats där Hyresgästföreningens medlemmar, förtroendevalda och anställda möts, interagerar och samverkar internt och med externa aktörer och intressenter som till exempel politiker och fastighetsägare. Det ska vara en naturlig samlingspunkt för alla som vill prata bostadspolitik, stadsplanering, trygghet och andra bostadsrelaterade frågor, säger Anna Lönn Lundbäck.

Som en av aktörerna och intressenterna i utvecklingen av hela området Norra Masthugget har Elof Hansson Fastigheter ett stort intresse av att Första Långgatan utvecklas. Strävan är att det lokala livet och innerstadens puls skall kunna mötas nära vattnet. I området - nära Linné, Majorna, Centrum och älven – skapas en blandning av bostäder, kontor och handel. Att tillsammans med Hyresgästföreningen – vår hyresgäst sedan mer än 14 år – få förmånen att skapa ett område som myllrar av liv är en god start för vision för området.

– Första Långgatans förändring är en väsentlig del av vår ambition och vårt intresse för Norra Masthuggsområdet” säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter.

Lennart Hedström avslutar med att påpeka:

– Vi kommer att medverka till att skapa stråk i området med utrymme för gående, cyklister och övriga trafikslag. Vi vill göra det enkelt att ta sig ner till älven och göra området välbesökt av såväl göteborgare som långväga besökare

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige