Image
Hufvudstaden välkomnar Cirio till Vildmannen 7.
Hufvudstaden välkomnar Cirio till Vildmannen 7. Bild: Hufvudstaden

Hufvudstaden välkomnar Cirio till Vildmannen 7

Uthyrning Hufvudstaden har tecknat avtal med sin första hyresgäst till fastigheten Vildmannen 7 i Bibliotekstan. Advokatbyrån Cirio flyttar in till sommaren 2023 i lokaler om cirka 2 200 kvadratmeter med adress Biblioteksgatan 9.
Publicerad den 31 Januari 2022

Återuppbyggnaden av den brandhärjade Vildmannen 7 pågår för fullt och en helt ny byggnad börjar växa upp innanför den 120-åriga stenfasaden. Intresset för den unika fastigheten är stort både från allmänheten och potentiella nya hyresgäster. Cirio blir inte bara Vildmannens första utan också den största hyresgästen. Med sina 2 200 kvadratmeter kommer de att ha alla kontorsplan från våning två till fem mot Biblioteksgatan.
– Vi behöver en ny kostym och Vildmannen 7 är det objekt vi har letat efter och som på alla sätt fyller vårt behov av modernitet och sociala ytor. Hufvudstaden sätter också, precis som vi, ribban högt vad gäller hållbarhet. Det är en fascinerande fastighet med spännande historia i bästa tänkbara läge och det känns fantastiskt roligt att fortsatta vår resa och skapa ett nytt kontor tillsammans med Hufvudstaden, säger David Frydlinger, Managing Partner på Cirio.

I nya Vildmannen 7 möter kulturhistoria en modern arkitektur med hög kvalitet som syns i valen av material genom hela fastigheten. Byggnaden får en tidlös design och en funktionalitet som gör att den kommer kunna fungera under minst hundra år till.
– Det känns mycket roligt att kunna välkomna Cirio som vår första hyresgäst till nya Vildmannen 7. Det är en verklig milstolpe att åter kunna fylla fastigheten med liv och människor igen. Vi är många som under lång tid arbetat hårt med att återskapa fastigheten och jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit. Fastigheten är helt unik och bidrar starkt till den härliga känslan i Bibliotekstan. Nu ser vi fram emot att tillsammans med Cirio anpassa lokalerna för deras verksamhet, säger Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

Cirio är en av Sveriges ledande affärsjuridiska byråer med ca 130 anställda. De har sin spetskompetens inom bland annat transaktioner, operativ juridik, konkurser och tvister, samt inom växande områden såsom digitalisering, förnybar energi, life science och fastigheter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige