Enligt HSB Göteborg slänger i dag genomsnittssvensken cirka 74 kilo mat per år, borträknat mat och dryck som hälls i avloppet. Kajsa Lindström, designer på Beteendelabbet och forskningsledare i projektet, menar att detta är ett beteende som sällan är avsiktligt.
– Matsvinn är en beteendeutmaning där det finns ett tydligt gap mellan vilja och handling. Därför är det intressant att tillsammans med de boende i HSB Living Lab djupdyka kring vilka mentala och fysiska hinder står i vägen för att gå från vilja till handling, säger Lise Ohlsén, legitimerad psykolog på Beteendelabbet.
HSB Living Lab ska tillsammans med Beteendelabbet designa, testa och mäta prototyper som förhoppningsvis kan påverka boendes beteenden för att minska matsvinn.
– Genom samverkan mellan HSB Living Lab och Beteendelabbet har vi nu möjlighet att testa och på djupet förstå hur hyresgästernas beteendemönster kring matsvinn ser ut i dag för att skapa hållbara beteenden för framtiden. Förhoppningsvis är det när innovation och beteendevetenskap får lov att mötas som vi kan närma oss svaren på framtidens utmaningar, säger Kajsa Lindström.
Projektet startar nu i oktober och pågår fram till och med juni 2017.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.