Image
HSB byggstartar på Gävle strand.
HSB byggstartar på Gävle strand. Bild: Arkitekter Engstrand och Speek

HSB byggstartar på Gävle strand

Bygg/Arkitektur På torsdag byggstartar HSB Södra Norrland projektet Strandkanalen i Gävle med totalt 90 lägenheter. Över hälften av lägenheterna är redan sålda.
Publicerad den 12 April 2016

Gävle Strand är ett nytt bostadsområde i det historiska hamn- och varvsområdet på Alderholmen vid Gavleån. Här bygger HSB 90 lägenheter fördelade på tre hus; Kanalhuset, Sockertoppshuset och Stuvarehuset.

– Strandkanalen har en vattennära känsla med ett härligt läge vid kanalen, säger Anders Wallner, vice vd på HSB Södra Norrland. Vår ambition här är att skapa ett livfullt kvarter med varierande höjder på byggnaderna och hus med olika karaktär.

Projektet byggs i enlighet med Miljöbyggnadsklass Silver som borgar för låg energiförbrukning, godkända byggmaterial och bra boendemiljö. Husen har ritats av Arkitekter Engstrand och Speek och inflyttning är planerad till 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige