Image
Vy från torget, Raoul Wallenbergsskolan.
Vy från torget, Raoul Wallenbergsskolan. Bild: Hoivatilat

Hoivatilat tecknar avtal i Nynäshamn

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolaget Hoivatilat har tecknat avtal med Raoul Wallenbergskolan för "skolan mitt i byn" i Källberga, Nynäshamn.
Publicerad den 2 Februari 2022

Arbetet med det idylliska bostadsområdet Källberga, strax norr om Nynäshamn, fortskrider enligt planerna. Fullt utbyggt kommer naturnära Källberga att rymma 600-700 bostäder. Området har högt uppsatta sociala och ekologiska ambitioner. Det är samhällsfastighetsbolaget Hoivatilat AB som ansvarar för uppförandet av Källbergas förskola, skola och idrottshall. Skolan riktar sig mot elever från förskoleklass till åk 6 med beräknad start 2023/2024.

I dagarna stod det klart att Hoivatilat tecknat hyresavtal med Raoul Wallenbergskolan. Raoul Wallenbergskolan opererar idag 14 förskolor och grundskolor, varav huvuddelen är belägna i och kring Stockholmsområdet.

– Ambitioner avseende både byggnation och val av operatör för skolverksamheten är, som alltid när vi är involverade, mycket högt ställda, säger Hoivatilats vd Maria Frid.

– Det är av yttersta vikt att skoloperatören delar vår vision om långsiktighet och kvalitet, då skolverksamheten är central för utvecklingen av nya bostadsområden. Därför är det enormt positivt att nu kunna tillkännage att vi nått en överenskommelse som innebär att det blir Raoul Wallenbergskolan som kommer att ansvara för skolorna i framtidsboendet Källberga.

– Vår mission är att göra positiv skillnad för varje enskilt barn och elev, förklarar Eva Arfwedson, vice vd på RWS. Raoul Wallenbergskolorna ska vara "Skolan mitt i byn" och utgöra mötesplatser för både barn, ungdomar och vuxna samt fungera som en positiv kraft i det omkringliggande samhället. I de förberedande samtalen med Maria Frid och övriga representanter för Hoivatilat har det stått tydligt att vi helt och hållet delar syn på hur den här typen av verksamhet ska drivas. Så vi ser mycket fram att vara en del av Källberga.

– Vi är väldigt glada över att det blir den erfarna och välmeriterade Raoul Wallenbergskolan som kommer att driva skolan i Källberga. Vi vill även gratulera Hoivatilat, som kommer att äga och uppföra själva skolbyggnaderna, till detta långsiktiga samarbetet, säger Fanny Sachs från Källberga Mark AB.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige