Image

Hit rekryteras Catella-medarbetarna

Karriär Cushman Wakefield rekryterar sju nya partners, bland annat de fem som lämnade Catella för två veckor sedan: Thomas Persson, Anders Nordvall, Niklas Zuckerman, Daniel Anderbring och Erik Dansbo. Anders Nordvall utses dessutom till vd för Cushman Wakefield i Sverige vid årsskiftet.
Publicerad den 8 September 2014
Anders Nordvall. Bild: Catella
Anders Nordvall. Thomas Persson. Bild: Catella
Thomas Persson.

Cushman Wakefields nya partners är Anders Nordvall, Thomas Persson, Niklas Zuckerman, Per Hagman, Daniel Anderbring, Ola Jacobsson och Erik Dansbo.

Anders Nordvall har utsetts till vd för Cushman Wakefield i Sverige. Nuvarande Sverige-chefen Magnus Lange kvarstår på sin position året ut.

Nyligen rekryterades även James Beckham för att leda Cushman & Wakefields Capital markets team i London, vilket är ännu ett steg mot målet att bygga en bas för ledande fastighetsrådgivning på transaktionsmarknaden i Europa och globalt.

- Momentum fortsätter att stärkas i takt med att förtroendet bland investerare återvänder till europeiska och globala marknader och då blir strategiskt belägna städer allt viktigare för att attrahera kapital till Europa. Nyrekryteringarna kommer att väsentligen stärka vårt transaktions- och kapitalmarknadserbjudande i Sverige och därmed kan vi bli en betydande spelare inom fastighetsrådgivning. Rekryteringarna utgör också en fantastisk plattform för oss för att bygga vidare på vår svenska och nordiska verksamhet, säger Cushman Wakefields vd Carlo Barel di Sant’Albano.

Cushman & Wakefield rådger och representerar kunder i alla avseenden när det gäller fastighetsinvesteringar och uthyrning. Företaget har etablerat sig som en framstående aktör på världens ledande fastighetsmarknader och har i den egenskapen haft en ledande roll i många av de största fastighetsförsäljningarna, uthyrningarna och förvaltningsuppdragen.

Nyligen rapporterade företaget rekordintäkter och ökad lönsamhet för första halvåret 2014. Dess globala transaktionsavdelning hade ett fortsatt positivt momentum med intäkter som ökade 20,2 procent under halvåret i takt med förbättringar på kreditmarknaden och lägre räntor som bidrog till ökade kapitalflöden.

Cushman & Wakefields transaktionsteam i Europa och Mellanöstern var med i fastighetstransaktioner och rådgivningsuppdrag till ett värde överstigande 26 miljarder euro förra året. Under första halvåret var teamet med i en rad högprofilerade affärer som ledde till att de blev rankade som etta på den brittiska transaktionsmarknaden under andra kvartalet, enligt CoStar UK Commercial Property Investment Review Q2.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige