Image
Hemsö teckar nytt avtal i Trelleborg.
Hemsö teckar nytt avtal i Trelleborg. Bild: Hemsö

Hemsö tecknar hyresavtal med hotelloperatör i Trelleborg

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Got City Center Hotels för den nya hotell- och konferensanläggningen som ska byggas i centrala Trelleborg. Hotellet kommer att kombineras med det nya kommunhuset och blir 16 våningar högt med panoramautsikt över Trelleborgs stad och havet. Investeringen uppgår till 400 miljoner kronor.
Publicerad den 25 November 2021

Hemsö förvärvade de aktuella fastigheterna 2019 med syfte att utveckla kvarteret i samråd med Trelleborgs kommun. Ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med hotellgruppen GCCH för den planerade hotell-och konferensdelen som omfattar en yta på totalt 6 850 kvadratmeter.
– Det känns mycket roligt att GCCH har valt att expandera sin hotellverksamhet i vårt nya projekt. Behovet av logi förväntas öka i staden därför är vi glada över att vi nu har en hotelloperatör på plats. Med sin spännande arkitektoniska gestaltning och läge kommer hotellet att bli Trelleborgs landmärke som många besökare kan glädja sig åt, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.
– Roligt att vi nu börjar se stadsutveckling även på hotell och destinationssidan i kommunen. Både en byggnad som nytt landmärke i staden och nu med mer spännande innehåll, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande, Trelleborgs kommun.

En avsiktsförklaring med kommunen tecknades 2019 för att utveckla kommunens delar fram till hyresavtal. Kommunhuset får en yta på cirka 3 000 kvadratmeter fördelat på reception och kontor på de nedersta fyra planen. I samband med nybyggnationen kommer den gamla magasinsbyggnaden, Thelinska magasinet, att återbrukas och renoveras till ett konferenscenter och café. Denna byggnad kommer att tillhöra hotellets lokaler.

Hotellet kommer att disponera 13 våningar i byggnaden. På plan 10 kommer en SPA-avdelning att ligga samt en utomhuspool som kommer hänga ut över fasaden. Till detta ingår även gym med utomhusområde samt två terrasser. På plan 14 placeras en skybar med tillhörande takterrass och en stor balkong, vilket möjliggör en hänförande panoramautsikt. Återstående våningar kommer utgöras av 114 moderna rum varav flertalet har havsutsikt och några med tillgång till egen balkong.

Hotellet kommer med sina spafaciliteter tillhöra hotellkategorin destinationshotell med wellnessavdelning, konferens, restaurang och skybar. Konceptet har utformats tillsammans med hotellrådgivaren Annordia och Jais Arkitekter. Annordia, som också ansvarat för operatörsrekryteringen, är en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.
– Det känns fantastiskt kul att få skapa det här destinationshotellet tillsammans med Hemsö. Det blir en helt unik byggnad där vi även invändigt kommer att lägga mycket energi på att nå upp till den väldigt höga nivå som vi har satt för design och hållbarhet. Med tanke på närheten till de flesta större städer i regionen så tror vi att det blir en självklar destination för en avkopplande upplevelse. Hotellet kommer att bli ett bra komplement till utbudet som redan finns i staden och vi kommer gemensamt att kunna locka många nya gäster till Trelleborg, säger Henric Hannerfalk, GCCH.

Byggstarten är beräknad till tredje kvartalet 2022 och färdigställande till våren 2025. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver samt guld i kategorin för energianvändning. Ambitionen är att använda geotermisk energiuppvärmning för fastigheten. För att minimera utsläppet av CO2 görs klimatberäkningar för att kunna välja material med låg klimatpåverkan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annordia på Branschguiden

Det var passionen för hotell som startade Annordia. 25 år senare är vi stolta över att räknas som en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.
Som fullservicebyrå hjälper vi våra uppdragsgivare under investeringscykelns alla faser. Från marknadsanalys och konceptutveckling, till hyresbedömning, operatörsupphandling samt försäljning.

Våra kunder utgörs framförallt av fastighetsägare, kommuner, banker och investerare. Tillsammans med dem har vi haft förmånen att medverka i många av Nordens största hotellprojekt och t...

Läs mer om Annordia på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige