Image
Hemsö tecknar nytt hyresavtal i finländska Åbo.
Hemsö tecknar nytt hyresavtal i finländska Åbo. Bild: Åbo stad

Hemsö tecknar 20-årigt hyresavtal med Åbo stad

Uthyrning Den internationella skolan i Åbo flyttar till Hemsös fastighet i stadsdelen Kuppis. Åbo stad har tecknat ett 20-årigt hyresavtal.
Publicerad den 21 November 2023

I de 6 500 kvadratmeter stora lokalerna kommer det att finnas plats för 450 elever från Åbo internationella skola och 90 platser för förskolebarn. Innan tillträdet kommer lokalerna att genomgå ombyggnationer och anpassningar. Bland annat tillkommer en ny gymnastiksal, nya undervisningslokaler för musik, bild, hemkunskap, slöjd och naturvetenskap, samt ett tillagningskök med matsal.

Samtidigt renoveras också lokalerna för Åbo yrkeshögskola, som är en befintlig hyresgäst i byggnaden.
– Vi är glada över att kunna möta Åbos internationella skola och Yrkeshögskolans behov av moderna och ändamålsenliga lokaler. På skolgården kommer vi att utveckla ett trivsamt område med plats för motion och lek, samt platser för lugn och ro, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

Planerad projektstart är slutet av 2024 och inflyttning sker till våren 2026.

Hemsö äger cirka 150 000 kvadratmeter utbildningsfastigheter i Finland, bland annat Paavola campus i Lahtis, med närmare 3 000 studenter. I Åbo äger Hemsö flera vård- och sjukhusfastigheter samt en majoritetsandel i Turku Technology Properties.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige