Image

Hemsö och Tyresö kommun bygger gymnasieskola

Bygg/Arkitektur Hemsö och Tyresö kommun planerar en gymnasieskola i centrala Tyresö. Målsättningen är att skapa en multifunktionell gymnasiebyggnad som samtidigt inrymmer en rad samhällsfunktioner.
Publicerad den 20 Januari 2015

Tanken är också att skolan ska bli en naturlig mötesplats för både gamla och unga.

I den föreslagna multibyggnaden planeras för bland annat gymnasium, kulturcenter, konsthall, konsertlokal, nytt bibliotek samt en öppen familjegalleria.

- Hemsö får här tillfälle att använda sina erfarenheter från den multifunktionella gymnasieskolan i Upplands Väsby för att möjliggöra ytterligare en multifunktionell gymnasieskola, denna gång i samarbete med Tyresö kommun, säger Hemsös vd, Per Berggren.

- Det planerade gymnasiet ska byggas för att fullt ut möjliggöra en modern pedagogik som förbereder eleverna på att möta kraven från den allt mer specialiserade och kunskapsintensiva arbetsmarknaden. Det kommer också att inrymma ett efterlängtat kulturhus med mötesplatser för alla åldrar, säger Åke Skoglund, chef samhällsbyggnadsförvaltning i Tyresö kommun.

Multihuset ska enligt förslag uppföras intill vårdcentralen i omedelbar anslutning till Tyresö Centrum.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige