Image
Helio öppnar hos Mengus i Frösundavik.
Helio öppnar hos Mengus i Frösundavik. Bild: Helio

Helio öppnar nummer elva hos Mengus i Frösundavik

Uthyrning Efter sommaren 2024 öppnar Helio sin elfte etablering i Gate:01 i Frösundavik i Solna. Helio kommer med sin långa erfarenhet av att driva coworking och stora kontorsfastigheter ta ansvar för både det flexibla kontorserbjudandet och alla de tjänster som ingår för hyresgästerna i huset.
Publicerad den 19 Oktober 2023

Helio fortsätter sin tillväxtresa med denna elfte etablering och ser en fortsatt stark efterfrågan på flexibla kontor efter pandemin på både Stockholm- och Malmömarknaden. Förutom att driva coworking i Gate:01 kommer Helio även att ansvara för husets mottagning, lounger, gym, aktiviteter, möten, event och det omfattande serviceerbjudandet. Dessutom kommer Helio etablera sitt cafékoncept Gro Café i huset.

Alla funktioner och service i huset är sammankopplade i Helios digitala plattform där man förutom att hantera beställningar och betalningar av olika tjänster direkt till kontoret kan boka allt från träningspass och parkering till en podcaststudio. Helios förhyrning är på totalt 2 100 kvadratmeter och inflyttning sker efter sommaren 2024.
– Vi är otroligt stolta över att få jobba tillsammans med Mengus igen. Gate:01 är en av Stockholms mest kända fastigheter, och jag är imponerad av vad Mengus har tillfört i huset under de senaste åren. Läget bredvid Brunnsviken och i Hagaparken ger oss mängder med intressanta möjligheter – du kommer till exempel att kunna träna med våra löparcoacher, boka tennis- eller padelbanorna, låna kajaker och till och med testa swimrun på lunchen. Helio kommer fungera som ett nav i huset för hyresgästerna oavsett om det handlar om att hyra ett flexibelt kontor, låna en SUP-bräda eller att komma på en frukostföreläsning. Mengus har verkligen lyckats skapa en destination som lockar de anställda till kontoret, och vi ser fram emot att vara med att höja ribban ytterligare för vad ett kontorshus kan vara i framtiden, säger Patrik Åström, vd för Helio.
–Vi är väldigt glada att återigen samarbeta med Helio som är marknadens bästa part för coworking och som vi arbetat tillsammans med i andra projekt sedan 00-talet. Gate:01 är i dag Sveriges bästa kontorsarbetsplats med fler människor på plats i huset idag än innan pandemin. Coworking är en viktig pusselbit i den fortsatta utvecklingen, och vi har strategiskt frigjort och tomställt ytorna kring entrén för att skapa en välkomnande anläggning med reception och lounger och café. Genom att addera ett coworkingerbjudande gör vi huset även tillgängligt för mindre bolag och de med kortare planeringshorisont som vi tidigare inte haft möjlighet att ta emot, säger Hansi Danroth, Founding Partner och uthyrningsansvarig på Mengus.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige