Image
Patrik Hall, vd för Heimstaden.
Patrik Hall, vd för Heimstaden. Bild: Lasse Åkerström

Heimstaden köper stort i Finland

Transaktioner Heimstaden köper 64 fastigheter i Finland av Balder-ägda Sato.
Publicerad den 26 April 2022

De 64 fastigheterna består av 2 009 bostäder och 30 kommersiella lägenheter med en total uthyrningsbar yta om 109 068 kvadratmeter. Bostäderna har en medelstorlek på 52 kvadratmeter där majoriteten är studio- eller enrumslägenheter.

Huvuddelen av portföljen (93 procent) återfinns i Uleåborg, Lahtis och Jyväskylä, som erbjuder attraktiva investeringsfundament och är bland de största städerna i landet.
– Med detta förvärv stärker vi vår närvaro och exponering mot den starka finska bostadsmarknaden. Det passar bra med vår strategi att utöka vår portfölj i och runt tillväxtstäder över hela Finland, säger Stanislav Kubacek, vd för Heimstadens investeringsteam för Östeuropa.

Efter att ha gått in i Finland i juli 2021 har Heimstaden Bostad utökat sitt fotavtryck i landet och har efter denna transaktion totalt cirka 3 000 finska bostäder i portföljen.
– Vi är glada över att utöka vår närvaro i dessa attraktiva städer runt om i Finland och ser fram emot att erbjuda mer hållbara och vänliga hem till våra finska kunder. När vi når tillräcklig skala kommer vi att etablera lokal intern verksamhet i landet, säger Andreas Lindqvist, verksamhetschef på Heimstaden Finland.

Heimstaden Bostad rådgavs av H&H Consulting, Krogerus, Newsec och PWC i transaktionen.

Catella var rådgivare åt Sato.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige