Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Lasse Åkerström / Heimstaden

Heimstaden köper för 438 miljoner i Mölndal

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, expanderar till Mölndal genom ett förvärv av 253 bostäder till ett värde av 438 miljoner kronor.
Publicerad den 15 December 2020

Beståndet är beläget i Rävekärr, cirka fyra kilometer söder om Mölndal centrum. Ett dynamiskt område med närhet till natur och vatten, samt det växande life sience klustret GoCo Health Innovation City, vilket borgar för en stadig tillväxt i regionen.
– Mölndal är en spännande kommun med goda framtidsutsikter och förvärvet är i linje med vår ambition om att expandera portföljen i regionen. Vi ser fram emot att erbjuda kunderna i Mölndal den bästa tänkbara service och förse dem med omtänksamma boenden, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden Sverige.

Mölndal blir den 32:a kommunen Heimstaden Bostad etablerar sig i och är den första kommunen i direkt närhet till Göteborg. Bolaget har sedan tidigare en uppstartad produktion av 230 bostäder i Partille och kommer i början av 2021 att starta byggnationen av 180 bostäder i Nya Hovås. Båda projekten beräknas ha inflyttning under 2023.

Panreal har i affären agerat som rådgivare till Heimstaden Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige