Image
Erika Åslund på Cederquist är Sveriges bästa fastighetsjurist, enligt landets vd:ar.
Erika Åslund på Cederquist är Sveriges bästa fastighetsjurist, enligt landets vd:ar. Bild: Nicklas Tollesson

Här är Sveriges bästa fastighetsjurist

Juridik Fastighetssverige har, i en stor omröstning, låtit landets fastighets-vd:ar utse Sveriges bästa fastighetsjurist. Vinnaren är – Erika Åslund på Cederquist - Oerhört hedrande, särskilt med tanke på att det är klienterna själva som har röstat fram mig, säger hon.
Publicerad den 13 Juni 2014

Fastighetssveriges senaste pappersmagasin har precis kommit ut. I det presenterar vi Erika Åslund, som har röstats fram till Sveriges bästa fastighetsjurist.

Fastighetssverige har under våren genomfört en stor omröstning bland vd:arna för 130 av de största och viktigaste ägarbolagen i landet. Vi fick in svar från nästan 100 vd:ar, och Erika Åslund, ansvarig för Cederquists verksamhetsgrupp för kommersiell fastighetsrätt, fick flest röster.

Fastighetssverige fick gratulera en sprudlande glad Erika Åslund på Cederquists kontor på Hovslagargatan på Blasieholmen.

Vilka egenskaper hos dig tror du det är som landets vd:ar värdesätter så högt?
- Det kan ha att göra med att jag är väldigt intresserad och sätter mig in i klienternas verksamhet. Det är väldigt viktigt att man förstår klienternas affärsidé och att man kan applicera affärsidén på den juridiska strukturen på ett sätt som ger bästa möjliga resultat för klienten.

- En annan aspekt är att man fokuserar på vad klienten tycker är viktigt, inte vad man själv tycker är viktigt – det är en viktig distinktion. Riskerna en klient är villig att ta är inte alltid desamma som riskerna du själv hade tagit. Ibland kan jag tycka att jurister kan fastna i frågor som de inte borde prioritera, och framför allt som klienten inte prioriterar – risker som är så små att de är försumbara eller risker som, även om saker och ting går snett, knappt kostar någonting.

Du hittar en längre intervju med Erika Åslund i e-magasinet som finns här.
Reportaget om Erika Åslund finns på sidorna 62-65.

De tio juristerna som fick flest röster hittar du på länken nedan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Skräddarsydd juridik.

En advokatbyrås hjärta är legal kompetens. Samtliga våra jurister kombinerar expertis inom sina respektive verksamhetsområden med en genuin kunskap om svensk rätt. Detta innebär att vi inte bara tillhandahåller rådgivning av högsta möjliga kvalitet utan också att alla våra jurister kan identifiera de relevanta frågeställningarna inom varje uppdrag och, om nödvändigt, hänvisa till en expert i någon av våra andra verksamhetsgrupper.

En effektiv organisation skapar täta samarbeten – både med klienter och internt. Detta hjälper oss att förstå...

Läs mer om Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige