Image

Här är Hemfosas Saab-partners

Transaktioner Det är sex, sju olika intressenter som ligger bakom köpet av Saabs fastighet i Trollhättan. Utöver Hemfosa är Brinova, Peab och Weland med i konsortiet. Plus ytterligare ”2-3 aktörer”.
Publicerad den 8 Augusti 2011
Lennart Schuss. Bild: Catella. Bild: Catella
Lennart Schuss. Bild: Catella.

Lennart Schuss på Catella som var rådgivare i den komplicerade affären vill inte säga vilka de sista investerarna är.

- Men det är seriösa svenska fastighetsinvesterare, säger han till Göteborgs-Posten.
Konsortiet har bildat bolaget Trollhättan Property Investors, som nu äger 50,1 procent av Saab Automobile Property AB.

Det underliggande fastighetsvärdet i affären är 600 miljoner kronor.

Investerarna köpte 50 procent för 255 miljoner kronor, men betalade i första läget 205 miljoner kronor. Utöver det utgavs ett tillfälligt konvertibelt lån i köparbolaget på 50 miljoner kronor till Saab.

Catella har sedan arbetat med att få in de sista 50 miljonerna, och enligt Lennart Schuss har konsortiet fått in 25 miljoner kronor.

- De pengarna har redan överförts, säger Lennart Schuss till Dagens Industri.

- Det är inga problem att placera de ytterligare 25 miljonerna. Vi tror redan att det är klart. Problemet är inte att hitta intressenter, utan att hitta en intressent som passar in i konsortiet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige