Image

Här är Hemfosas Saab-partners

Transaktioner Det är sex, sju olika intressenter som ligger bakom köpet av Saabs fastighet i Trollhättan. Utöver Hemfosa är Brinova, Peab och Weland med i konsortiet. Plus ytterligare ”2-3 aktörer”.
Publicerad den 8 Augusti 2011
Lennart Schuss. Bild: Catella. Bild: Catella
Lennart Schuss. Bild: Catella.

Lennart Schuss på Catella som var rådgivare i den komplicerade affären vill inte säga vilka de sista investerarna är.

- Men det är seriösa svenska fastighetsinvesterare, säger han till Göteborgs-Posten.
Konsortiet har bildat bolaget Trollhättan Property Investors, som nu äger 50,1 procent av Saab Automobile Property AB.

Det underliggande fastighetsvärdet i affären är 600 miljoner kronor.

Investerarna köpte 50 procent för 255 miljoner kronor, men betalade i första läget 205 miljoner kronor. Utöver det utgavs ett tillfälligt konvertibelt lån i köparbolaget på 50 miljoner kronor till Saab.

Catella har sedan arbetat med att få in de sista 50 miljonerna, och enligt Lennart Schuss har konsortiet fått in 25 miljoner kronor.

- De pengarna har redan överförts, säger Lennart Schuss till Dagens Industri.

- Det är inga problem att placera de ytterligare 25 miljonerna. Vi tror redan att det är klart. Problemet är inte att hitta intressenter, utan att hitta en intressent som passar in i konsortiet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige