Image

Han får uppdraget att utveckla Nya Hovås

Bolag Jens Karletorp anställs som vd för Nya Hovås Stadsutveckling med uppdrag att fortsätta utveckla området.
Publicerad den 11 April 2018
Jens Karletorp. Bild: Nya Hovås Stadsutveckling
Jens Karletorp.

Nya Hovås, området runt Kodakhuset, utmed väg 158 är en snabbt växande stadsdel med karakteristiska kvarter, hundratals bostäder och en blomstrande handel. I takt med att bostäder och handel kring det ursprungliga torget färdigställs fortsätter arbetet med att skapa och utveckla en småskalig blandstad i absolut världsklass.

Visionen handlar om att det ska vara hållbart, tryggt, välkomnande och upplevelserikt att leva, verka och besöka Nya Hovås.

I juni kom ett positivt planbesked som gör fortsatt utveckling möjlig och nu är fokus på att få fram en detaljplan för ett växande Nya Hovås.

– Det känns jätteroligt att Jens börjar hos oss och att vi fått till en form med en gemensam organisation för arbetet framåt. Jens har med sin gedigna erfarenhet från byggbranschen i olika roller alla förutsättningar att driva detta arbete vidare, säger Lena Josgård, chef för mark och projektutveckling på HSB Göteborg som också ingår i bolagets styrgrupp.

Jens Karletorp kommer senast från Nitro Consult men har även en bakgrund inom Peab. Hans uppdrag handlar nu om att få ihop helheten och att i ett första läge skapa samsyn kring den fortsatta utvecklingen av Nya Hovås, både hos beslutsfattare och bland kringboende.

– Den breda dialogen med närområdet har varit en av de tydligaste framgångsfaktorerna i arbetet med Nya Hovås, det gäller även framåt. I detta arbete är det viktigt att vi kan hålla ihop helheten och ha högt tempo. Vi vill skapa en stadsplan som andas gemenskap och trygghet, där byggnationen präglas av variation och nytänkande. I Nya Hovås sätter vi "livet mellan husen" i fokus, säger Jens Karletorp.

Nya Hovås Stadsutveckling ägs gemensamt av aktörerna Next Step Group, HSB Göteborg och Skanska.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige