Image
Helge Leiro Baastad.
Helge Leiro Baastad. Bild: Heimstaden Bostad

Han blir ny styrelseordförande i Heimstaden Bostad

Bolag Heimstaden Bostads största aktieägare föreslår Helge Leiro Baastad som ny styrelseordförande och Rebecka Elket som Folksams styrelserepresentant, som ersätter Casper von Koskull respektive Birgitta Stenmark.
Publicerad den 14 Juni 2023
Rebecka Elkert. Bild: Heimstaden Bostad
Rebecka Elkert.

Casper von Koskull, ordförande i Heimstaden Bostad sedan 2020, har begärt att avgå på grund av det betydande tidsåtgång som krävs för hans styrelseuppdrag i Citigroup.

Baastad har två decennier som vd för det nordiska försäkrings- och pensionsbolaget Gjensidige Forsikring och har en BA i nationalekonomi från Norges Handelshögskole. Han är också styrelseordförande för Bertel O. Steen och Kavli Holding AS.

Rebecka Elket, Folksam Kapitalförvaltnings chef för Alternativa investeringar, kommer att ersätta Birgitta Stenmark som Folksams representant i styrelsen. Elket har lång erfarenhet av kapitalförvaltning och hållbarhetsinvesteringar.

De nya styrelseledamöterna kommer att väljas på en extra bolagsstämma den 28 juni 2023 och förväntas tillträda sina uppdrag senast augusti 2023.
– Jag är glad över att ingå i Heimstaden Bostads styrelse och kompetenta ledningsgrupp. Vi räknar med hög efterfrågan på hyresbostäder på grund av begränsat utbud i Europa och kommer att fortsätta att tillhandahålla Friendly Homes till över 300 000 kunder i nio länder genom vår avancerade operativa plattform, säger Helge Leiro Baastad.
– Jag är tacksam mot Heimstaden Bostad för en fantastisk treårig resa med starka resultat, kundengagemang, klimat och socialt ansvar. Jag är övertygad om att bolaget kommer att förbli branschens främsta bostadsfastighetsbolag och jag ser fram emot att följa deras fortsatta framgångar, säger Casper von Koskull.
– Vi ser fram emot att välkomna Helge och Rebecka till vår styrelse, tillsammans tillför de lång erfarenhet inom finansiering, hållbarhet och bolagsstyrning, säger vd:n Helge Krogsbøl.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige