Image
Brf Björkhagen, Riksbyggen.
Brf Björkhagen, Riksbyggen. Bild: Riksbyggen

Grönt ljus för Riksbyggen: byggstart i Björkhagen

Bygg/Arkitektur I början av året öppnade Riksbyggen upp för försäljning av lägenheter i Bostadsrättsföreningen Björkstigen i Björkhagen. Nu har byggstarten fått grönt ljus.
Publicerad den 23 September 2024

Huset, som kommer att ligga i korsningen Malmövägen/Ystadsvägen, byggs med inspiration från den befintliga bebyggelsen, kännetecknad av 40- och 50-talets arkitektur – men med en modern touch. Innergården innehåller grillplats, lekytor och växthus, skyddad av en skogsdunge.

– I Brf Björkstigen har vi haft ett stort fokus på att minska byggnadens klimatavtryck. Vi har valt material med lägre klimatpåverkan än de vi traditionellt byggt med, som till exempel klimatförbättrad betong. Vi har också använt en teknik i projekteringen som gett oss en effektiv förståelse för klimatavtryck, rumsutformning och val av byggmetoder, säger Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen Bostad i Stockholm.

Den 10 oktober tas det första spadtaget på plats i korsningen Malmövägen/Ystadsvägen i Björkhagen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige