Image

Grönt ljus för bostäder i Turbinhallen

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt medger inte prövningstillstånd avseende överklagandet av bygglov för Profi Fastigheters och SSM´s bostadsprojekt Turbinhallen i Järla Sjö, Nacka.
Publicerad den 8 Juni 2016

Därmed har bygglovet vunnit laga kraft och kan inte överklagas.

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka Kommun beviljade i april 2015 bygglov och godkände därmed Profi Fastigheters och SSM´s förslag att bygga om Centralkvarteret i Järla Sjö till bostäder. Beslutet har överklagats i flera instanser men nu har Mark- och miljööverdomstolen meddelat att man inte kommer ge ärendet prövningstillstånd.

Projektet innebär att Centralkvarterets industrikaraktär bevaras samtidigt som mer än 200 moderna bostäder med unik karaktär skapas tillsammans med skola och verksamhetslokaler i det som tidigare var Stockholm Modecenters lokaler.

- Vi är mycket glada över beskedet från Mark- och miljööverdomstolen som innebär att vi kan gå vidare med genomförandet av detta fantastiska projekt och bidra till bostadsbyggandet i Nacka, säger Thomas Sipos, VD Profi Fastigheter.

- Intresset från bostadsköpare har varit extremt stort och de 200 lägenheterna såldes slut på minimal tid, säger Mattias Roos, VD SSM.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige