Image
Jesper Ericsson, vd för Green Park.
Jesper Ericsson, vd för Green Park. Bild: Green Group

Green Park köper på Liljeholmskajen

Transaktioner Garagefastighetsbolaget Green Park förvärvar ytterligare en fastighet på Liljeholmskajen av JM.Därmed stärker bolaget sina positioner och närvaro i området.
Publicerad den 1 Juli 2022
Green Park köper av JM. Bild: Green Group
Green Park köper av JM.

Garagefastighetsbolaget Green Park stärker sina positioner ytterligare på Liljeholmskajen. Bolaget äger sedan tidigare det 37 000 kvadratmeter stora Bergrumsgaraget i Liljeholmen, Vin & Sprits tidigare lager. Det nya förvärvet är en 3D-fastighet som omfattar fem lokaler, tre kontor samt två restauranger. Säljare är JM.
– Fastigheten kompletterar vårt underjordiska bergrumsgarage på ett väldigt bra sätt och vi får nu även en synlig närvaro i området som utvecklats till en attraktiv stadsdel, säger Jesper Ericsson.

Green Park förvärvade Bergrumsgaraget redan 2017 och vid sidan om de 1 000 parkeringsplatserna hyr bolaget även ut tidigare outnyttjade ytor för andra verksamheter. I bergrummet huserar bland andra en underjordisk grönsaksodling, en pistolskytteklubb med egen skjutbana och inom kort kommer även en nybyggd padelbana att hänga i ett av taken.
– Bergrumsgaraget är Green Parks flaggskepp, men vi använder naturligtvis samma koncept i alla våra andra garage som också erbjuder motsvarande mobilitets- och servicetjänster, säger Jesper Ericsson.

Green Park tillträdde fastigheten 30 juni.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige