Image
Göteborgs Nya Arena är nu klar.
Göteborgs Nya Arena är nu klar. Bild: Serneke

Göteborgs nya multisportarena är klar – i tid och till budgeterad kostnad

Bygg/Arkitektur Efter drygt tre års byggtid är Nordens största multisportanläggning, vid namn Göteborgs Nya Arena, nu klar. I veckan fick Serneke godkänd entreprenad och den 10 juli öppnar arenan för allmänheten.
Publicerad den 2 Juli 2015
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Göteborgs Nya Arena är en av Göteborgs största byggnader med en yta på 45 300 kvadratmeter. Arenan innehåller bland annat en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, restaurang, hotell, gym, föreningslokaler, rehabklinik och testklinik för idrottare.

Arenan har byggts och utvecklats av Serneke och är bolagets största projekt hittills.

- Det har varit ett komplext projekt, men den otroliga laginsatsen har gjort att vi lyckats hålla både budget och tidplan, säger Conny Segerdahl, platschef på Serneke.

Idén till projektet kom till redan under 2000-talet när Sernekes vd Ola Serneke, Änglagårdsskolan och IFK Göteborg började diskutera möjligheten att ge unga förutsättningar att satsa på idrotten och träna året om.

- Det känns helt otroligt att arenan är klar nu. Nu har vi bevisat för alla dem som inte trodde på projektet att det faktiskt går och att vi kan. Att våra kostnader dessutom är lägre än budget och intäkterna är högre än vi räknat med gör det till ett riktigt mönsterprojekt, säger Ola Serneke, vd för Serneke.

Serneke äger anläggningen tillsammans med Prioritet Finans. Hyresgäster är Sodexo, Göteborgs Stad, Nordic Wellness, Aspero Idrottsgymnasium, Änglagårdsskolan, Intersport, IFK Göteborg Akademin, IFK Kliniken Rehab, Grunden BOIS och Aktivitus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige