Image

Glaspriset till Rica Talk Hotel

TÄVLING Rica Talk Hotel, som är inbyggt i Stockholmsmässan, vann Glasbranschföreningens pris Glaspriset 2008. Hotellet har tidigare belönats med Stockholms Hembygdsförbunds Byggnadspris 2006 och Ljuspriset 2006 för sin unika arkitektur och design.
Publicerad den 7 April 2008

Priset delades ut på Stockholmsmässan under Nordbygg 2008.

Juryns motivering löd: "I skapandet av hotellbyggnaden har man mycket skickligt utnyttjat glasets potential för att maximera variation och differentiering i byggnadskroppens uttryck. Reflexion, skuggning, transparens, spegling, mönsterverkan, glans, föränderlighet, ljusfärg och ljusintensitet ingår i hotellets repertoar för att skapa en känsla av fest. Gestaltningen präglas samtidigt av en resurssnål och miljövänlig lösning med några få tekniskt vällösta grundelement som kan varieras i det oändliga. Det nya hotellets screentryckta glaspartier samspelar elegant med omgivande naturanodiserad aluminiumplåt."

Hotellet drivs av Rica Hotels, som driver tio hotell i Sverige och drygt 70 hotell i Norge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige