Image
Genesta köper i Jönköping.
Genesta köper i Jönköping. Bild: Genesta

Genesta köper logistik i Jönköping av Infrahubs

Transaktioner Genesta har tecknat avtal om att förvärva en högkvalitativ logistikfastighet från Infrahubs. Fastigheten, färdigställd i slutet av 2022, ligger längs E4:an i Jönköping. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 45 700 kvadratmeter och fastigheten är fullt uthyrd till Husqvarna med ett långsiktigt avtal. Förvärvet är den sjätte investeringen på uppdrag av Genestas femte fond GNRE Core Plus Open Ended, som lanserades 2021.
Publicerad den 10 Maj 2023

– Denna lyckade investering visar på de möjligheter som ligger framför oss även på en långsammare marknad. Den är en del av vårt mål att skapa långsiktigt värde med en robust, högkvalitativ och hållbar core-plus-portfölj över hela Norden. Transaktionen gör mig stolt över laget, säger David Neil, vd för Genesta.

Med Genestas arbete kommer byggnaden att uppgraderas för att vara helt EU-klassificerad, vilket säkrar långsiktigt värde för fonden genom att ligga i framkant när det gäller att anpassa sig till nya regler och intressenternas förväntningar.
– Att förbättra våra fastigheter och sänka deras klimatavtryck är vägen för att minska klimatpåverkan från våra fonder. Samtidigt hjälper vi våra hyresgäster att nå sina egna hållbarhetsmål. Som ett första steg planeras en stor solpanelsinstallation, säger David Neil.

En kolriskbedömning har utförts med CRREM-verktyget för att identifiera fastighetens risker att råka ut för oförutsedda nedskrivningar och bli en så kallad stranded asset. Den kommer att användas för att ta fram en långsiktig handlingsplan för att förbättra energieffektiviteten och minska byggnadens koldioxidavtryck. Ambitionen är att uppnå en BREEAM In-use certifieringsnivå på "Very Good".
– Det finns stor potential i denna investering. För oss är det läge att investera, och vi fortsätter att leta efter tillgångar på etablerade och starka platser i Norden för våra Value-Add- och Core Plus Open Ended-fonder. Vi vill tacka säljaren och deras rådgivare, Catella, för en mycket smidig process, säger Antti Laine, projektledare inom transaktions på Genesta.

Roschier, Svalner, Ramboll och RED Management var Genestas rådgivare under förvärven.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige